Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus Werkendam
0183501456
Contact

Wat zijn nu de grootste en snelheid verschillen tussen de diverse schijven?

Er zijn verschillende type SSD’s. Het grote verschil zit hem hoofdzakelijk in de aansluiting.

Het wordt onder andere gebruikt voor het BIOS geheugen van een PC, digitale camera's, en smartphones.

Onderstaande video geeft mooi en kort weer wat de impact is op een snellere opslag op het gebruik.

Over SSD

SSD staat voor Solid State Drive. Het grote voordeel tov de oude traditionele harde schijf(HDD) is dat een SSD stukken sneller(circa 10x), lichter en kleiner is. Doordat er geen bewegende delen in zitten is hij ook nog eens een stuk stiller en een stuk minder crash gevoelig. Een SSD heeft dus geen bewegende delen en defragmenteren is niet alleen overbodig, maar kan een SSD zelfs beschadigen! Niet doen dus.

Sata

Moderne SSD's hebben een SATA3.0-aansluiting, dit betekent dat de doorvoersnelheid maximaal 6 Gbit per seconde is. De daadwerkelijke doorvoer ligt iets lager, namelijk 4,8 Gbit/s. Dit komt overeen met 600 MB per seconde. De termen 6 Gbit/s en 600 MB/s (megabyte dus) worden dan ook door elkaar gebruikt en betekenen allebei dat de schijf een SATA 3.0-aansluiting heeft, ruimschoots genoeg voor normaal gebruik.

mSata

Veruit de meeste SSD's hebben SATA 3.0-aansluitingen, maar sommige netbooks en kleine laptops hebben geen standaard SSD's aan boord. Bij deze apparaten kan het lastiger zijn om je schijf te wisselen. Toch bestaan ook hiervoor SSD-uitbreidingen, deze SSD's hebben geen behuizing en zien eruit als normale printplaten. Zo'n SSD wordt gekenmerkt als mSATA, oftewel mini-SATA. Ook hier heb je weer te maken met doorvoersnelheden, net als bij gewone SSD's.

m.2

De opvolger van mSATA heeft zich ook alweer aangediend, het heet M.2 en is een stukje kleiner dan mSATA.

PCIE - Nvme

Deze SSD's steek je in een vrije PCIe-sleuf laptop. Door de snelle doorvoersnelheid is deze upgrade van de M.s zeer geschikt voor zware toepassingen. Een PCIe-SSD is wel duurder dan een normale SSD, maar dat vertaald zich dan ook in de snelheid en performance van deze SSD.

De prijs/prestatie verhouding is gelijk aan reguliere SSD's, echter door de veel hogere doorvoersnelheden, ligt de absolute prijs ook hoger.

Laptops met nVME
Video

Meer nieuws van wednesday, 22 august 2018:

Wat zijn nu de grootste en snelheid verschillen tussen de diverse schijven?

Er zijn verschillende type SSD’s. Het grote verschil zit hem hoofdzakelijk in de aansluiting. Het wordt onder andere gebruikt voor het BIOS geheugen van een PC, digitale camera's, en smartphones. Onderstaande video geeft mooi en kort weer wat de impact ...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.7
Of bel: 0183501456
Laptop Plus Werkendam Laan van Welgelegen 18, 4251KN, Werkendam, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 0183501456